Norjan yleisradioyhtiö avasi oman torrent-trakkerin

Kaarlo Räihä
9. maaliskuuta, 2009 12:18

Norjan yleisradioyhtiö NRK yllätti monet tahot viime vuonna, kun se aloitti Nordkalotten 365 -sarjan jakelun BitTorrent-tekniikan avulla.
NRK on saanut toimistaan runsaasti positiivista palautetta ja nyt yhtiö onkin avannut oman torrent-trakkerin sisällön jakelua varten. Trakkerin ohjelmistona toimii OpenTracker, joka on käytössä mm. The Pirate Bayn palvelimilla.
Oman trakkerin avulla NRK tulee keräämään erilaisia tietoja mm. ladattujen tiedostojen suosiosta ja torrent-tekniikan toimivuudesta.
Trakkerin toimivuuden testaamiseksi NRK on laittanut sen avulla jakoon Der ingen skulle tru at nokon kunne bu -sarjan seitsemännen kauden jaksoja. Sarjassa tutustaan norjalaisiin, jotka asuvat maan syrjäisimmillä seuduilla. Nordkalotten 365 -sarjan tapaan Der ingen skulle tru at nokon kunne bu tarjoaa katsojille näyttäviä Skandinavian maisemia.
Jaettavat MP4-videotiedostot eivät käytä DRM-suojauksia ja video on pakattu MPEG-4 AVC/H.264 -koodekilla (3 mbit/s) ja videon resoluutio on 1024×576. Ääniraita on puolestaan AAC-muodossa. NRK tarjoaa videoiden lisäksi kaikille halukkaille jaksojen norjankielisiä tekstityksiä, joita ihmiset voivat kääntää sitten haluamalleen kielelle. NRK tukee näin ollen myös ns. fansub-toimintaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.