MPAA: RealNetworks tuhoaa todisteita

Kaarlo Räihä
9. maaliskuuta, 2009 22:27

Viime vuonna DVD-elokuvien kopiointisuojauksien kiertäminen päätyi jälleen tapetille, kun RealNetworks julkaisi RealDVD-ohjelman, jonka avulla DVD-elokuvia voi varmuuskopioida tietokoneen kiintolevylle. Ohjelman laillisuudesta oli useita erilaisia tulkintoja, ja lopulta elokuvateollisuuden etuja Yhdysvalloissa puolustava MPAA (Motion Picture Association of America) ja RealNetworks päättivät ottaa toisistaan mittaa oikeudessa.
Oikeusjuttu on vielä kesken, mutta MPAA:n mukaan RealNetworks ei ole toiminut oikeudenkäynnin osalta reilusti, vaan yritys on tuhonnut oikeudenkäynnin kannalta tärkeitä asiakirjoja, jotta niitä ei käytettäisi todisteina oikeusjutussa. MPAA aikookin vaatia tuomarilta kieltoa RealNetworksille, jonka myötä yritys ei saisi tuhota asiaan liittyviä dokumentteja.
MPAA:n mukaan RealNetworks tiesi ennen ohjelman julkaisua, että ohjelman kauppaaminen voisi johtaa oikeustoimiin, joka tarkoittaisi MPAA:n tulkinnan mukaan RealNetworksin olleen tietoinen ohjelmansa laittomuudesta. MPAA:n edustajan mielestä tätä asiaa ei voida kuitenkaan enää osoittaa, koska RealNetworks on tuhonnut asiaan liittyviä asiakirjoja ja muuta materiaalia. MPAA:n kertomuksen mukaan RealNetworks on kertonut syyksi tiedostojen katoamisille mm. virustartunnat, jotka ovat tuhonneet ja vahingoittaneet tiedostoja.
RealNetworksin edustajan mukaan asia ole kuitenkaan näin, vaan yrityksellä on tallessa kaikki RealDVD-ohjelman kehitykseen liittyvät dokumentit ja tiedostot.
RealDVD-ohjelman laillisuuden puiminen jatkuu oikeudessa näillä näkymin ensi viikon maanantaina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.