Firefox 3 ohitti IE 6:n

Lauri Jämsä
9. maaliskuuta, 2009 8:44

Mozilla-säätiön ilmainen ja erittäin laajasti tuettu Firefox-selain on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Nyt selaimen kolmas versio, Firefox 3, on saavuttanut uuden virstanpylvään kiilattuaan maailmalla ohi Microsoftin Internet Explorer 6 -selaimesta. Tiedot perustuvat internet-selainten käyttäjämääriä mittaavan StatCounterin tilastoihin.
Internet Explorer 6 ja Firefox 3 olivat tasalukemissa vuoden alussa, mutta helmi-maaliskuun taitteessa Mozillan tekele kiilasi parin prosenttiyksikön johtoasemaan. Selvänä ykköstilan pitäjänä on kuitenkin edelleen Internet Explorer 7 -selain, jota käyttää maailmalla tilastojen mukaan tällä hetkellä surffaajista noin 40 prosenttia. Firefox 3:n käyttäjälukemat ovat maailmalla 24 prosenttia Internet Explorer 6:n lukemien ollessa noin 22 prosenttia.
Maailmanlaajuisesti Microsoftin selainten käyttö on siis vielä erittäin vahvaa. Esimerkiksi Suomessa tilanne on kuitenkin toisin, sillä Firefox 3 pyörii maamme tietokoneissa selvästi Internet Explorer -selaimia yleisemmin (47% kaikista selaimista).
Katso tästä tarkemmat StatCounterin tilastot Suomessa käytössä olevista selaimista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.