Lars Ulrich latasi Death Magneticin P2P-verkosta

Kaarlo Räihä
6. maaliskuuta, 2009 1:19

Metallica-yhtyeen rumpalina tunnettu Lars Ulrich sai 2000-luvun alussa runsaasti negatiivista palautetta yhtyeen faneilta, kun Metallica haastoi silloin suositun P2P-palvelu Napsterin oikeuteen.
Vuosien saatossa yhtyeen kanta internetin kautta tapahtuvaan musiikin jakeluun on kuitenkin muuttunut, ja nyt Ulrich on myöntänyt itsekin käyttäneensä P2P-verkkoa musiikin lataamiseen.
VH1-kanavalla pyörivässä That Metal Show -ohjelmassa Ulrich kertoi ohjelmaa juontavalle Eddie Trunkille, että hän latasi Metallican viimeisimmän Death Magnetic -albumin P2P-verkosta. Ulrich sanoi tämän operaation tapahtuneen viime vuonna, kun hän kuuli yhtyeen uuden albumin vuotaneen nettiin, jonka jälkeen hän päätti kokeilla albumin latausta ystäviensä kanssa P2P-ohjelman avulla. Puolen tunnin lataamisen jälkeen albumi oli ilmaantunut Ulrichin tietokoneelle.
Ulrich ei muistanut haastattelussa käytettyä P2P-ohjelmaa tai -protokollaa, joten tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että avustiko Ulrich samalla albumin luvatonta jakelua. Ulrich ei kuitenkaan nähnyt teossaan mitään väärää, vaan hän ajatteli, että hänellä, jos kellään, oli oikeus ladata yhtyeen albumi ilmaiseksi.
Musiikin lataaminen P2P-verkkojen avulla ei ole uusi asia muusikoiden keskuudessa, ja aiemmin latausharrastuksestaan ovat kertoneet mm. Nine Inch Nails -yhtyeen keulahahmo Trent Reznor ja monet ruotsalaiset muusikot.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.