Kaapeliverkon teräväpiirtolähetyksien suosio kärsii korttilinkityksestä?

Kaarlo Räihä
4. maaliskuuta, 2009 22:35

Teräväpiirto-ohjelmista on keskusteltu viime vuosien aikana runsaasti ainakin tietyissä piireissä, mutta kaapelitelevisioverkossa vuoden 2008 lopulla teräväpiirtolähetyksiä seurasi ainoastaan 1 500 asiakasta.
Asia käy ilmi Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:n tekemästä selvityksestä, jossa tutkittiin maksu-TV-palveluiden tilaajamääriä.
Kaapeliverkon teräväpiirron suosiota ei voida valitettavasti verrata satelliitin kautta tapahtuvien teräväpiirtolähetysten suosioon, koska satelliittilautasen avulla teräväpiirtolähetyksiä katsovien asiakkaiden määrästä FiCom ei pystynyt antamaan mitään arvioita, sillä julkista tietoa asiakasmääristä ei ole saatavilla.
Vaikka kaapeliverkon teräväpiirtolähetykset eivät nauti kuluttajien keskuudessa vielä suurta suosiota, on asia toisin tavallisten maksukanavien kohdalla, sillä kaapelitelevisioverkossa maksu-TV-paketin oli vuoden 2008 lopulla tilannut 314 000 taloutta. Yhteensä maksu-TV-paketteja oli myyty kotitalouksiin 609 000 kappaletta, joten kaapeliverkon osuus tästä kokonaismäärästä on yli puolet.
Kaapeliverkon teräväpiirtolähetykset saivat viime vuonna pahan kolauksen, kun kaikki Suomen kaapelioperaattorit ilmoittivat ottavansa käyttöön korttilinkityksen, jota ulkomaiset mediajätit ovat vaatineet teräväpiirto-ohjelmien luvattomien kopioiden estämiseksi.
Suomen Kaapelitelevisioliiton mukaan markkinoilta löytyy tällä hetkellä neljä digiboksia, jotka ovat saaneet Cable Ready HD -leiman, joka takaa korttilinkityksen toimivuuden. Televisioiden puolelta Cable Ready HD -leima löytyy monista Samsungin televisioista, joista peräti 69 eri mallia on saanut hyväksynnän.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.