Warner Bros. tukee Kiinan CBHD-formaattia

Kaarlo Räihä
3. maaliskuuta, 2009 14:00

Länsimaissa teräväpiirtoformaattien markkinoilla suvereeni yksinvaltija on Blu-ray, mutta Kiinassa markkinoilla on lisäksi muitakin kilpailevia teräväpiirtoformaatteja, kuten HD NVD (High Definition Next-generation Versatile Disc) ja CBHD (China Blue High-definition Disc). Aiemmin kyseiset formaatit eivät ole kuitenkaan saaneet tukea Hollywoodin elokuvajäteiltä, mutta nyt tilanne on muuttunut, kun Warner Bros. ilmoitti julkaisevansa teräväpiirtoelokuvia CBHD-levyillä.
Warnerin tulevia CBHD-julkaisuja ovat mm. Golden Compass- (Kultainen kompassi), Speed Racer-, Blood Diamond- (Veritimantti) ja Harry Potter -elokuvat, joiden on tarkoitus tulla Kiinassa myyntiin vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana.
Elokuvien hinta tulee asettumaan 50-70 yuanin eli noin 6-8 euron väliin. CBHD-soittimia myydään puolestaan Kiinassa noin 230 euron hintaan.
Warnerin lisäksi CBHD-formaatissa elokuvia julkaisevat ainakin paikalliset Chinese Corporation-, China Film Group-, ja Huayi Brothers Company -studiot.
CBHD-formaatti tunnettiin aiemmin CHDVD-nimellä (China High Definition DVD) ja sen tekniset yksityiskohdat ovat pitkälti samat kuin jo kuopatussa HD DVD -formaatissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.