CeBIT09: BlobBox yhdistää digiboksin ja BitTorrentin

Kaarlo Räihä
3. maaliskuuta, 2009 12:24

Vuotuiset CeBIT-messut käynnistyivät tänään Hannoverissa Arnold Schwarzeneggerin johdolla, joten seuraavien päivien aikana on luvassa toivottavasti tuotejulkaisuja uusista ja jännistä laitteista.
Varaslähdön CeBIT-rumbaan otti Italiassa toimiva Telsey, joka julkaisi eilen tiedot uudesta BlobBox-laitteesta, joka yhdistää mm. digiboksin ja BitTorrent-tekniikan avulla tapahtuvan videoiden katselun samaan laitteeseen.
BlobBox pitää sisällään mm. kaksi DVB-T-viritintä, 160 gigatavun kiintolevyn ja Ethernet-liitännän internet-yhteyttä varten. Laite tukee myös WLAN-verkkoja (Wi-Fi b/g/n) erillisen USB-dongelin avulla.
Laitteessa on sisäänrakennettu selain nettisurffausta varten, jolla pääsee käsiksi esim. YouTuben sisältöön. Videoita voi ladata BlobBoxiin myös sisäänrakennetun BitTorrent-ohjelman avulla tai vaihtoehtoisesti videoita voi tuoda laitteelle USB-massamuistien avulla. Laite tukee myös Last.fm-palvelun kautta tapahtuvaa musiikin kuuntelua ja kuvien katselua esim. Flickr-palvelun kautta. Sisältö saa siirrettyä laitteelle myös lähiverkon tietokoneilta.
Videokoodekkien osalta laite tukee MPEG-2-, H.264-, WM9-, DIVX-, XVID-koodekeita. Audion puolelta tuettuina ovat puolestaan MP2, MP3, AAC, AAC-HE ja WMA. Tiedostokääreistä laite osaa avata MP4-, MOV-, AVI-, ASF-, WMV-, MP3-, MPEG-TS- ja MPEG-PS-formaatit. Mahdollisesta tekstitystuesta ei ole toistaiseksi mainittu mitään, mutta Matroska-tiedostojen tuki on tarkoitus lisätä laitteeseen ohjelmistopäivityksellä.
Videota laitteesta saa ulos HDMI- (tukee 1080p-resoluutiota), SCART- ja komposiitti-liitäntöjen kautta. Audiolle löytyy puolestaan analoginen 2xRCA-ulostulo ja digitaalinen Toslink-ulostulo. Laitteessa on myös kaksi USB-liitäntää.
Laitteen käyttöjärjestelmä on Linux-pohjainen. Suorittimena laitteessa on 300 MHz -kellotaajuudella toimiva MIPS-siru ja keskusmuistia laitteessa on 114 megatavua.
Laitteen suositushinta on 389 euroa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.