MGMT-yhtye syyttää kolmen hudin puoluetta tekijänoikeusloukkauksista

Kaarlo Räihä
1. maaliskuuta, 2009 14:23

Ranskassa ollaan parhaillaan ajamassa läpi ns. kolmen hudin lakia, joka katkoisi internet-yhteydet tekijänoikeusrikoksia tekeviltä henkilöiltä.
Nyt on kuitenkin paljastunut, että uutta lakia eniten tukeva Union pour un Mouvement Populaire -puolue on saattanut syyllistyä kampanjoissaan tekijänoikeusloukkauksiin. Puolue käytti nimittäin tämän vuoden alun mainoskampanjoissaan Yhdysvalloissa toimivan MGMT-yhtyeen Kids-kappaletta, mutta yhtyeen mielestä tarvittavat tekijänoikeuskorvaukset ovat jääneet maksamatta.
Puolue maksoi paikallisille tekijänoikeusjärjestölle kappaleen käytöstä korvauksia 53 euroa. Yhtyeen mukaan tämä ei ole kuitenkaan riittävä summa, koska kappaletta on käytetty mm. kahdessa puolueen nettivideossa sekä erilaisissa mainoksissa.
Puolueen mukaan kappaleen hyväksikäyttö ei ollut tarkoituksellista ja puolue tarjosi yhtyeelle symbolista euron hyvitystä. Euron korvaus ei kuitenkaan kiinnosta yhtyettä, vaan sen jäsenet uhkaavat nyt puoluetta oikeustoimilla, jos yhtye ei saa sopivia korvauksia kappaleen käytöstä.
Puolueen johtohahmoihin lukeutuva Xavier Bertrant on jo luvannut, että yhtyeelle tullaan maksamaan asianmukaiset korvaukset kappaleen käytöstä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.