Apple julkaisi vauhdikkaan betan Safari 4 -selaimesta

Kaarlo Räihä
25. helmikuuta, 2009 11:01

Taistelu selainmarkkinoiden herruudesta on käynyt viime aikoina kuumana, ja lisää pökköä pesään on nyt lyönyt Apple, joka julkaisi eilen uuden betaversion Safari 4 -selaimesta.
Applen mukaan Safari 4 on markkinoiden nopein internet-selain ja ainakin CNET-sivuston tekemien Javascript-testien perusteella Applen väitteet tuntuvat pitävän paikkaansa. CNET:in testeissä uusi Safari peittosi uuden Nitro-nimisen JavaScript-moottorinsa ansiosta kaikki muut selaimet sekä Mac- että PC-alustoilla.
Nopeuden lisäksi Safari 4 sisältää runsaasti myös muita uudistuksia, kuten paremman sivujen zoomauksen, täyden Acid 3 -tuen, paremmat HTML 5- ja CSS-tuet, iTunesista tutun Cover Flow -ominaisuuden sivuhistorian ja kirjanmerkkien selaamiseen sekä paremmat hakuominaisuudet.
Myös selaimen ulkoasu on muuttunut selvästi Windows-käyttöjärjestelmillä, ja Safari 4 muistuttaakin nykyään aivan tavallista Windows-ohjelmaa graafiselta tyyliltään.
Mac OS X:n kohdalla Safari 4 on yhteensopiva Leopard 10.5.6- ja Tiger 10.4.11 -käyttöjärjestelmäversioiden kanssa. Muistia pitää koneesta löytyä vähintään 256 megatavua. PC:n osalta vaaditaan Windows XP SP2- tai Windows Vista -käyttöjärjestelmä, 256 megatavua muistia ja vähintään 500 MHz kellotaajuudella toimiva suoritin. Top Sites- ja Cover Flow -ominaisuuksien käyttäminen vaatii lisäksi DirectX 9.0 -yhteensopivan näytönohjaimen.
Safari 4:n betaversion voi ladata Applen sivulta.

Top Sites -ominaisuus

Cover Flow -ominaisuus sivuhistorian kanssa

Safari 4 Windows XP:n alla

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.