Myp2p.eu-sivusto voitti C More Entertainmentin oikeudessa

Kaarlo Räihä
24. helmikuuta, 2009 15:55

Suomessa paremmin CANAL+-kanavistaan tunnettu C More Entertainment on kokenut oikeustappion Hollannissa Myp2p.eu-sivustolle, jonka jakelemien ohjeiden ja linkkien avulla on mahdollista katsoa ilmaiseksi monia normaalisti maksullisia urheilutapahtumia, kuten C More Entertainmentin kanavilla näkyneitä Englannin Valioliigan, Elitserienin ja SM-liigan otteluita.
Myp2p.eu-sivusto ei siis jaa tekijänoikeudella suojattua materiaalia, mutta se tarjoaa linkkejä, joiden avulla esim. P2P-tekniikkaa hyödyntävien Sopcast- ja PPStream-ohjelmien käyttäjät pääsevät käsiksi Live-lähetyksiin.
P2P-pohjaista TV-ohjelmien jakelua on todella hankala estää, jonka takia C More Entertainment yritti saada oikeudelta päätöksen, joka olisi kieltänyt näiden linkkien jakamisen Myp2p.eu-sivustolla. Oikeus ei kuitenkaan nähnyt linkkien jakamisessa mitään väärää, jonka johdosta Myp2p.eu voi jatkaa aiempaa toimintaansa. C More Entertainment joutuu oikeustappion myötä maksamaan vastapuolen oikeuskulut.
C More Entertainmentin lisäksi otteluiden luvaton katselu internetin avulla on nostanut verenpainetta mm. Englannin Valioliigaa pyörittävän organisaation johtajissa, jotka pelkäävät luvattoman katselun vähentävän lähetysoikeuksien myynneistä tulevia tuloja. Samaisesta syystä Englannin Valioliiga haastoi YouTuben oikeuteen vuoden 2007 keväällä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.