The Pirate Bayn tukija murtautui IFPI:n nettisivuille

Kaarlo Räihä
19. helmikuuta, 2009 15:00

Ruotsissa käynnissä oleva oikeustaistelu The Pirate Bay -palvelun (TPB) ylläpitäjiä vastaan on jatkunut myös oikeussalin ulkopuolella, kun The New Generation -nimimerkin taakse piiloutunut taho murtautui äänitealan etuja kansainvälisesti puolustavan IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) ruotsinkieliselle nettisivustolle, jossa hän korvasi sivuston tarjonnan omalla viestillään.
Viestissä pyydettiin, että TPB:n jutussa syyttäjänä toimiva Håkan Roswall lopettaisi valehtelun. Viestin mukaan tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien suorittama armoton ajojahti on johtanut nyt tilanteeseen, jossa neljää syytöntä miestä syytetään tekijänoikeusrikoksista.
The New Generation julisti viestissään sodan tekijänoikeusjärjestöjä ja mediajättejä vastaan. The New Generation kannusti viestissä myös muita ihmisiä boikotoimaan kyseisiä järjestöjä ja yrityksiä. Viestin mukaan IFPI:n sivustolle tehty isku on vasta alku suuremmille teoille, joita on tulossa myöhemmin lisää.
Viestin lopussa annetaan tunnustusta TPB:n ylläpitäjille (anakata, TiAMO ja brokep), mutta jostain syystä myös syytettynä olevaa Carl Lundströmiä ei mainita viestissä lainkaan.
Viesti ehti näkyä IFPI:n sivustolla noin tunnin verran, jonka jälkeen sivusto ajettiin hetkellisesti alas ylläpitotoimia varten ja samalla viesti poistettiin.
Kyseinen temppu ei ole kuitenkaan lämmittänyt kaikkien mieltä ja mm. brokep toivoi omassa blogissaan, ettei tällaisia iskuja enää tehtäisi. Ylläpitäjät eivät brokepin mukaan tarvitse tämänkaltaista tukea oikeustaistelussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.