Nintendon DSi Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin huhtikuussa

Kaarlo Räihä
19. helmikuuta, 2009 12:54

Nintendo julkaisi viime vuonna uudistetun DSi-käsikonsolin, joka tuli Japanissa myyntiin viime marraskuussa.
Muissa maissa asuvat kuluttajat ovat kuitenkin joutuneet odottamaan omia DSi-laitteita jo pidemmän aikaa, mutta odotuksen päättymiselle on julkaistu vihdoin päivämäärä, kun Nintendo kertoi laitteen tulevan Euroopassa myyntiin huhtikuun 3. päivä ja Yhdysvalloissa laite tulee myyntiin huhtikuun 5. päivä.
Yhdysvalloissa laitteen suositushinnaksi on paljastunut 169,99 dollaria eli noin 134 euroa. Rapakon toisella puolella myyntiin tulee aluksi sekä mustia että sinisiä DSi-laitteita. Euroopassa laitteen suositushinta on vielä pimennossa, mutta Times Online -verkkojulkaisun mukaan Briteissä laitteen suositushinta olisi lähellä 149 puntaa (noin 169 euroa). Euroopassa myyntiin tulee Japanin tapaan sekä valkoisia että mustia DSi-konsoleita.
Yhdysvalloissa kuluttajien iloksi tulee DSiWare-palvelu, jonka kautta DSi-konsoleihin voi ostaa internet-yhteyden yli pelejä. Nintendon mukaan WiiWaren tapaan toimiva DSiWare on avoin kaikille halukkaille pelinkehittäjille. DSiWaren kautta hankittavien pelien hinnat alkavat 200 DSi Points -pisteestä. WiiWaren tapaan DSiWare nähtäneen myös Euroopassa.
Markkinoilla olevaan DS Lite -malliin verrattuna DSi tuo monia muutoksia. Näihin kuuluvat mm. laitteeseen lisätyt kamerat, SD-muistikortinlukija, nopeampi suoritin, enemmän keskusmuistia ja hieman suuremmat näytöt. DS Lite -malli ei kuitenkaan poistu myynnistä, vaan DS Liten myynti jatkuu normaalisti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.