Syyttäjä poisti osan The Pirate Bay -syytteistä

Kaarlo Räihä
17. helmikuuta, 2009 17:39

The Pirate Bayn (TPB) toinen oikeuspäivä käynnistyi Tukholmassa hyvin ylläpitäjien osalta, kun syyttäjä Håkan Roswall ilmoitti poistavansa osan syytteistä.
Roswall oli nähtävästi ymmärtänyt väärin BitTorrent-liikennöinnin periaatteet, jonka johdosta ylläpitäjiä ei enää syytetä tekijänoikeusrikosten avustamisesta. "Poistan kaikki väitteet kopioiden tekemisen avustamisesta" Roswall sanoi HS:n mukaan. "Toimitan huomenna uuden syytteen. Syyte koskee nyt vain avunantoa materiaalin saataville saattamisesta" jatkoi Roswall.
TPB:n ylläpitäjät olivat luonnollisesti mielissään asiasta ja puolustuksen asianajaja Per E. Samuelsson kommentoi tilannetta seuraavasti: "Tämä on sensaatio. On ennenkuulumatonta voittaa puolet oikeudenkäynnistä jo puolentoista päivän kuluttua". Myös ylläpitäjä Peter Sunden asianajaja Peter Althin sanoi syytteiden vähentymisen helpottavan huomattavasti puolustuksen oikeusurakkaa.
Sunden kommentoi Roswallin päätöstä seuraavasti Twitter-palvelussa: "EPIC WINNING LOL"
Kansainvälisen äänitealan etuja puolustava IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) ei kuitenkaan ollut huolissaan syytekohtien vähentymisestä, vaan järjestön etuja puolustava lakihenkilö Peter Danowsky kertoi IFPI:n lehdistötiedotteessa, että syytekohtien vähentäminen helpottaa jutun käsittelyä, jonka myötä syyttäjä voi keskittyä paremmin jutun pääkohtiin. Danowskyn mukaan syytteiden vähentyminen ei vaikuta järjestön vaatimiin tekijänoikeuskorvauksiin.
Antipiratbyrånia edustava Henrik Pontén oli Danowskyn kanssa samoilla linjoilla, ja myös hänen mukaansa tekijänoikeuskorvauksia vaadittiin alun perinkin juuri jäljelle jääneen syytekohdan johdosta.
Roswall jatkaa huomenna jutun pohjustamista ja torstaina vuoroon pääsevät TPB:n lakimiehet.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.