Mitsubishi Electric julkaisi autoon tarkoitetun Blu-ray-soittimen

Kaarlo Räihä
17. helmikuuta, 2009 11:51

Autokäyttöön tarkoitettuja DVD-soittimia on ollut markkinoilla jo useiden vuosien ajan, mutta ensimmäiset pelkästään autoon tarkoitetut Blu-ray-soittimet ovat toistaiseksi puuttuneet markkinoilta. Nyt Mitsubishi Electric on kuitenkin korjannut tämän epäkohdan julkaisemalla tietoja tulevasta Blu-ray-soittimestaan, joka on tarkoitettu autoihin.
Mitsubishi Electricin soitin on yhden DIN-paikan kokoinen, joten se sopii sellaisenaan monien henkilöautojen kojelautaan. Soitin lukee BD-ROM-, BD-R- ja BD-RE-levyjen lisäksi myös DVD-ROM-, DVD-R- ja DVD-RW-levyjä sekä Audio-CD-levyjä.
Valitettavasti Mitsubishi ei vielä kertonut tarkemmin laitteen tukemia mediaformaatteja, joten tällä hetkellä ei ole tieto siitä, että tukeeko soitin esim. MP3-tiedostojen toistoa tai BD-Live-ominaisuuksia.
Soittimen käyttöjärjestelmänä toimii Linux, ja laitetta tullaan näkemään vuoden sisällä tietyissä Mitsubishi Electricin valmistamissa autoon tarkoitetuissa AV-järjestelmissä. Mitsubishi ei ole toistaiseksi kertonut soittimen hintaa, mutta todennäköisesti Blu-ray-soitin nostaa AV-järjestelmän hintaa useilla sadoilla euroilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.