YouTube esti videoidensa lataamisen Techcrunchin työkalulla

Kaarlo Räihä
16. helmikuuta, 2009 21:59

YouTube lisäsi viime viikolla virallisesti videosivustolle videoiden latausominaisuuden, jonka myötä tiettyjä YouTubesta löytyviä videoita voi katselun ohella nyt ladata talteen suoraan sivuston kautta, eikä surffaajien tarvitse enää käyttää näiden videoiden kohdalla erillisiä työkaluja videoiden lataamiseen.
YouTube ei ole aiemmin suhtautunut kovin positiivisesti kolmansien osapuolien lataustyökaluihin, joiden käyttäminen on kielletty YouTuben käyttäjäehdoissa. Aiemmin YouTube ei ole kuitenkaan liiemmin puuttunut näiden työkalujen toimintaan, mutta viime viikolla asiaan tuli muutos, kun Techcrunch-sivustolla oleva YouTube-videoiden lataussivu lakkasi toimimasta.
Techcrunch-sivuston pyörittäjät ottivat tapaukset johdosta yhteyttä YouTubeen ja YouTuben edustaja vahvisti työkalun käytön rikkovan YouTuben käyttäjäehtoja, joten sen toiminta estettiin YouTuben toimesta.
Toistaiseksi YouTube ei ole tiettävästi estänyt tai hankaloittanut muiden lataustyökalujen käyttöä, mutta kuten Techcrunchin tapaus näyttää, on YouTuben mahdollista hankaloittaa videoiden lataamista erilaisin konstein.
Erilaisten lataustyökalujen avulla YouTubesta voi tällä hetkellä ladata ilmaiseksi niitä videoita, joita myydään YouTuben kautta. Tämä ei luonnollisesti ilahduta kaikkia tahoja, joten YouTube saattaa jatkossa hankaloittaa videoiden lataamista erilaisten muutosten avulla, jotta videoiden ostamisesta saadaan tehtyä houkuttelevampi vaihtoehto.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.