Melkein aprillipila: Google osti suomalaisen paperitehtaan

Petteri Pyyny
12. helmikuuta, 2009 10:14

Viikon oudoimmalta kuulostava uutinen kolahti selaimiin tänään aamulla, kun Stora Enso kertoi myyneensä vuonna 2008 suljetun Summan paperitehtaan yhdysvaltalaiselle nettijätille Googlelle. Google maksoi tehdasalueesta ja sen rakennuksista noin 40 miljoonaa euroa ja kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2009 ensimmäisen kvartaalin aikana.
Uutinen ehti aiheuttaa jo mielenkiintoisia spekulaatioita useilla keskustelualueilla ja mediassa muutenkin, kunnes Googlen Suomen maajohtaja Petri Kokko kertoi haastattelussa Uudelle Suomelle, että tiloihin on tarkoitus rakentaa Googlen seuraava data center eli palvelinkeskus. Yhtiö aikoo tiedottaa asiasta lisää "lähiaikoina".
Vuoden 2008 tietojen mukaan Googlella olisi ollut tuolloin 36 data centeriä, joista 19 Yhdysvalloissa, 12 Euroopassa, 3 Aasiassa, yksi Etelä-Amerikassa ja yksi Venäjällä. Varsin huomionarviosta on, että ainakaan vuonna 2008 yhtiöllä ei ollut lainkaan palvelinkeskuksia Pohjoismaissa. Lisäksi voidaan olettaa, että Google ajattelee myös jatkuvasti kasvavaa Venäjän nettimarkkinaa Suomeen sijoittuvalla palvelinkeskuksellaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.