The Pirate Bay miettii taas oikeustoimia IFPI:a vastaan

Kaarlo Räihä
7. helmikuuta, 2009 16:16

The Pirate Bayn (TPB) ja kansainvälisen äänitealan etuja puolustavan IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) välinen suhde ei ole kovinkaan hyvä, eikä tilanne näytä paranevan jatkossakaan. TPB:n yhtenä perustajista tunnettu Peter Sunde on nimittäin kertonut TorrentFreak-verkkojulkaisulle, että TPB haastaa IFPI:n oikeuteen, jos Tanskan internet-operaattorit eivät saa purettua korkeimmassa oikeudessa maassa voimassa olevaa TPB-blokkia.
Tällä viikolla kaikki Tanskassa toimivat internet-operaattorit joutuivat estämään asiakkaidensa pääsyn TPB-sivustolle.
Sunde kertoi TorrentFreakille, että IFPI:llä on hallussa jakeluun liittyvä monopoli. Sunden mukaan TPB taistelee tätä monopolia vastaan, jonka takia IFPI on haastanut oikeuteen tahoja, jotka sallivat pääsyn TPB:n tarjoamiin palveluihin.
Jotkin tahot näkevät asiassa koston makua, sillä TPB on ainoa torrent-sivusto, joka on joutunut IFPI:n takia Tanskassa internet-operaattoreiden sulkulistalle.
IFPI:n toimintaa Tanskassa johtava Jesper Bay kertoi (Googlen käännös) Comon.dk-verkkojulkaisulle, että Sunde voi haastaa IFPI:n oikeuteen, mutta henkilökohtaisesti hän uskoo, ettei näin tule tapahtumaan.
TPB väläytteli oikeusjutun mahdollisuutta ensimmäisen kerran viime vuonna. Tällöin Sunde kertoi TPB:n vaativan IFPI:lta oikeusteitse korvauksia siltä aikajaksolta, jolloin Pirate Bay on ollut tanskalaisten tavoittamattomissa IFPI:n aiheuttamien toimien takia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.