Vikkelämpi sivusto? Testaa ja anna palautetta!

Jari Ketola
6. helmikuuta, 2009 18:15

Olemme viimeisen parin päivän aikana optimoineet sivuston latausaikoja usein eri tavoin, ja viimeiset muutokset on nyt pultattu paikoilleen. Pyytäisimmekin nyt teiltä, arvoisat käyttäjämme, palautetta sivuston toiminnasta.
Tärkein ja suurin muutos sivuston toiminnassa on usein ladattujen elementtien, eli kuvien ja CSS-tyylitiedostojen siirtäminen omilta, Yhdysvalloissa sijaitsevilta palvelimiltamme hajautettuun sisällönjakelujärjestelmään (CDN). Tarkemmin sanoen käytössä on Voxel-nimisen palveluntuottajan VoxCAST CDN Universal Transfer-palvelu.
Tässä pari hassua kuvaajaa hetkeltä, jolloin palvelu kytkettiin päälle:

Käyttöönoton alkuvaiheessa osa sivulatauksista saattaa toimia normaalia hitaammin, kun kaikki tiedostot eivät ole levinneet koko verkon laajuudelle. Tämän pitäisi olla kuitenkin erittäin lyhytaikaista. Hitaus ilmenee siten, että selain jää lataamaan sisältöä osoitteesta cdn1.afterdawn.com, cdn2.afterdawn.com tai cdn3.afterdawn.com
Toimivatko sivut nopeammin tai hitaammin kuin aikaisemmin? Esiintyykö jossain päin sivustoa ongelmia, jotka ovat jääneet meiltä muutoksen yhteydessä huomaamatta?
Kiitokset etukäteen palautteestanne!
Jari Ketola
CTO, AfterDawn Oy

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.