Valtioneuvosto laittoi uudet televisiotoimiluvat jakoon

Lauri Jämsä
6. helmikuuta, 2009 19:16

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoo internet-sivuillaan valtioneuvoston julistaneen Suomessa haettavaksi kaksi uutta televisiotoimilupaa.
Haettavana olevat ohjelmistoluvat oikeuttavat televisiotoimintaan antenniverkossa näkyvässä E-kanavanipussa. Toimilupia saavat hakea kaikki halukkaat, mutta tällä kertaa etusijalle Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan on asetettu hakijat, joiden tarkoituksena on lähettää Ruotsin television ohjelmistoa, kuten SVT1:n ja SVT2:n lähetyksiä. Hakuaika päättyy maaliskuun 2. päivänä.
Myös Tietokone-lehti osaa kertoa, että mikäli ruotsinkielistä ohjelmaa lähettävien kanavien tarjoajat eivät hakemuksia jätä, voivat muutkin toimijat olla vahvoilla. Liikenne- ja viestintäministeriön neuvotteleva virkamies Elina Normo kertoi Tietokone-lehdelle, että hakemuksia odotetaan paljon. Suomessa jaossa olleista televisiotoimiluvista ovat olleet kiinnostuneita yleensä sekä kotimaiset että ulkomaiset toimijat. Lupahakemuksia saavat jättää tälläkin kertaa sekä maksullisten että mainosrahoitteisten kanavien tarjoajat.
Aiemmin valtioneuvosto on myöntänyt ohjelmistolupia valtakunnallisiin lähetysverkkoihin yhteensä 13 toimiluvanhaltijalle. Yleisradio saa harjoittaa televisiotoimintaa ilman toimilupaa.
Kanavanippu E kattoi Suomen antennitelevisioverkkoa hallinnoivan Digitan mukaan viime keväänä jo 95 prosenttia väestöstä. Tarkat näkyvyysalueet selviävät Digitan tarjoamasta näkyvyyskartasta (PDF).

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.