Tanskassa kaikki operaattorit blokkaavat The Pirate Bayn

Kaarlo Räihä
6. helmikuuta, 2009 17:05

The Pirate Bayn (TPB) vastaiset toimet ovat jatkuneet Tanskassa, jossa paikallinen oikeuslaitos on todennut, että kaikkien tanskalaisten internet-operaattoreiden on estettävä asiakkaidensa pääsy TPB:n sivustolle.
Monet tanskalaiset ovat luonnollisesti tyrmistyneet tästä päätöksestä. Näiden henkilöiden onneksi myös muutamat paikalliset internet-operaattorit ovat ilmoittaneet hakevansa asian tiimoilta valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Aiemmin valituslupaa on hakenut Tele2, jonka lisäksi mukana ovat nyt Telia, Telenor ja TDC, joista viimeksi mainittu esti omien asiakkaiden pääsyn TPB:n sivustolle jo viime kuussa.
Dagens Nyheter -lehden haastattelussa (Googlen käännös) Telian lakimies Jens Ottosen sanoi, ettei TPB-sivustolla vierailu riko mitään lakeja, jonka takia operaattoreiden ei tarvitse estää asiakkaidensa pääsyä kyseiselle sivustolle. Ottosenin mukaan esto on järjetön, koska saman periaatteen mukaan operaattoreiden täytyisi estää asiakkaidensa pääsy mm. YouTube-, Myspace- ja Google-sivustoille.
Tanskalaisten operaattoreiden nimipalvelimilla suorittama TPB-esto ei myöskään ole kovinkaan tehokas, koska sen voi kiertää esim. välityspalvelimien avulla. Tekijänoikeusjärjestöille kyseessä on kuitenkin tärkeä moraalinen voitto, koska oikeuden päätös osoittaa sivuston olevan Tanskassa lain vastainen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.