TorrentSpy valittaa 110 miljoonan dollarin tuomiosta

Kaarlo Räihä
5. helmikuuta, 2009 18:40

Viime vuonna torrent-tiedostojen etsimiseen keskittynyt TorrentSpy-sivusto sulki ovensa ja vähän tämän jälkeen sivustoa pyörittänyt Valence Media -yhtiö määrättiin maksamaan yli 110 miljoonan dollarin korvaukset elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA:lle tekijänoikeusrikkomusten takia.
Valence Media ei kuitenkaan hyväksy viime keväänä annettua tuomiota, vaan yritys on nyt kahdeksan kuukautta myöhemmin valittanut oikeuden päätöksestä. Yritystä edustava asianajaja Ira Rothken kertoi CNET News -sivustolle, että oikeus ei toiminut oikein jutun käsittelyssä eikä tuomion langettamisessa. Rothkenin mukaan erityisesti oikeuden aiemmin langettama päätös käyttäjätietojen luovuttamisesta oikeuttaa valitukseen.
TorrentSpyn ja MPAA:n välistä oikeusjuttua ei käyty varsinaisesti loppuun saakka, vaan oikeus totesi TorrentSpyn syylliseksi, koska se tuhosi ja piilotteli juttuun liittyviä todisteita, kuten sivuston keskustelualueilla olleita viestejä ja lokitiedostoja vierailijoiden käyttämistä IP-osoitteista.
Rothken sanoo oikeuden päätöksen olleen ristiriidassa sivuston käyttöehtojen kanssa, jonka takia TorrentSpy ei halunnut luovuttaa käyttäjätietoja oikeudelle.
MPAA:n mukaan TorrentSpy ja vastaavat sivustot auttavat ihmisiä tekijänoikeusrikoksien tekemisessä, jonka takia niiden toiminta pitäisi kieltää.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.