The Pirate Bayn käyttäjät näkyvät nyt kartalla

Kaarlo Räihä
5. helmikuuta, 2009 12:57

Web-palveluiden toiminnasta voi erilaisten apuohjelmien avulla tuottaa monenlaisia tilastoja ja graafeja. Nyt oman kortensa kekoon on kantanut The Pirate Bay (TPB), joka tarjoaa nyt karttaa, josta voi tutkailla TPB:n trakkerin suosiota maantieteellisten alueiden perusteella.
Uutisen kirjoitushetkellä trakkerin käyttäjistä noin 0,5 prosenttia tulee Suomesta. Eniten vierailijoita tulee yllättäen Kiinasta, jonka prosenttiosuus kaikista vierailijoista on 27,9 prosenttia. Ruotsista TPB:n trakkeri saa puolestaan 1,7 prosenttia kaikista vierailijoistaan. Paljon kävijöitä tuovien maiden lisäksi kartalta löytyy myös ns. kylmiä maita, kuten Grönlanti, Somalia ja Liberia, joista tulevat vierailijat tuntuvat olevan vähissä.
TorrentFreak-sivuston mukaan TPB tulee jatkossa tarjoamaan lisää tilastotietoja trakkerin käyttäjistä. Tilastojen keräämisen on mahdollistanut TPB:n käyttämän palvelinkaluston uusiminen, jonka tuoma ylimääräinen laskentateho sallii erilaisten tilastojen keräämisen. Jatkossa luvassa on mm. tietoja käytettävistä BitTorrent-ohjelmista sekä tietoja maakohtaisista latausnopeuksista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.