Fairlight-ryhmän jäsen myönsi Warez-toimintansa

Kaarlo Räihä
4. helmikuuta, 2009 10:32

Yhdysvaltojen viranomaisten käynnistämät Higher Education- ja Safehaven-operaatiot ovat pian lopullisesti ohi, kun viimeinenkin epäilty myönsi syyllisyytensä tekijänoikeusrikoksiin.
Orlandossa asuva Fairlight-ryhmään kuulunut Greg Hurley tunnusti oikeudelle, että hän oli toimittanut Fairlight-ryhmän muille jäsenille tekijänoikeudella suojattua materiaalia, joista ryhmän muut jäsenet poistivat mahdolliset kopiointisuojaukset ja tätä materiaalia levitettiin sitten luvatta eteenpäin ryhmän käyttämien FTP-palvelimien avulla. Hurley voi saada teostaan maksimissaan 27 kuukauden vankeusrangaistuksen, mutta todennäköisesti tuomioksi tulee ainoastaan ehdollinen vankeustuomio, kuten muidenkin tekonsa myöntäneiden ihmisten kohdalla. Hurleyn tuomio luetaan tämän kevään aikana.
Hurley liittyi Fairlight-ryhmään vuonna 2002, kun hän joutui 18 kuukauden sairaslomalle rakennustyömaalla tapahtuneen onnettomuuden jälkeen. Tylsistynyt Hurley halusi itselleen ilmaista viihdettä, jota hänelle tarjosivat netistä luvattomasti ladatut pelit.
Hurley toiminta loppui vuonna 2004, kun hänet pidätettiin kansainvälisen Fastlink-operaation yhteydessä monien muiden ihmisten tapaan. Fastlink-operaation yhteydessä käynnistetyt Higher Education- ja Safehaven-operaatiot ovat tuottaneet Yhdysvalloissa tähän mennessä 18 tuomiota. Kaikki syylliset ovat myöntäneet tekonsa, joista rangaistuksina on tullut ehdollisia vankeustuomioita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.