Saksassa ei katkota luvattomien lataajien yhteyksiä

Kaarlo Räihä
3. helmikuuta, 2009 11:55

Monissa maissa on mietinnän alla käytäntö, jossa luvatonta lataamista harrastavan kuluttajan internet-yhteys voidaan sulkea. Saksassa pohdittiin samaa viime viikolla, mutta tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien harmiksi paikalliset päättäjät ovat olleet ehdotusta vastaan.
Saksan oikeusministeriön mukaan internet-yhteyden katkaiseminen ei sovi maan lainsäädäntöön, koska se rikkoisi mm. ihmisten yksityisyyttä ja puhelinsalaisuutta. Saksan oikeusministeri Brigitte Zypries ei pidä muutenkaan ns. kolmen hudin mallia sopivana vaihtoehtona Saksaan tai Eurooppaan. Zypriesin mukaan internet-yhteyden katkaiseminen luvattoman lataamisen takia on täysin kohtuutonta. Zypries uskookin, että Ranskassa törmätään vielä ongelmiin, jos maa ottaa käyttöönsä kaavaillun lakimuutoksen, joka katkoisi internet-yhteydet luvattomilta lataajilta.
Ranskan lisäksi luvattomia lataajia kiusataan tulevaisuudessa Irlannissa, jossa maan suurin internet-operaattori ilmoitti viime viikolla aloittavansa asiakkaidensa internet-yhteyksien katkomisen tekijänoikeusjärjestöiltä tulevien tietojen avulla.
Koska Saksassa tällainen toiminta näyttää ainakin toistaiseksi mahdottomalta, on tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien keksittävä muita keinoja luvattomien latausten hillitsemiseksi. Nykyisten tietojen valossa internet-operaattorit ovatkin jo neuvottelemassa (Googlen käännös) mediajättien kanssa sisällön jakelusopimuksia, joiden avulla he voisivat myydä sisältöä suoraan asiakkailleen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.