Etelä-Korean laajakaistaohjelma tuo gigabitin nettiyhteydet kuluttajille

Kaarlo Räihä
3. helmikuuta, 2009 10:46

Monissa maissa on tehty paikallisen päättäjien toimista erilaisia laajakaistaohjelmia, jotka takaavat lähes kaikille kuluttajille tietyllä tiedonsiirtonopeudella toimivan laajakaistayhteyden. Useimmissa maissa tämän taatun tiedonsiirtonopeuden etuliite on mega, mutta Etelä-Koreassa tarkoituksena on saada etuliitteeksi giga vuoteen 2012 mennessä.
1 Gbps -yhteyksien toimittaminen kuluttajille ei luonnollisesti ole ilmaista valtiolle tai internet-operaattoreille. Yhteensä ohjelma kustantaa seuraavan viiden vuoden aikana noin 24,6 miljardia dollaria eli noin 19,2 miljardia euroa. Valtion osuus tästä on noin neljä prosenttia eli noin 730 miljoonaa euroa. Lopun kustantavat maan internet-operaattorit. Nopeiden laajakaistayhteyksien lisäksi kyseisellä summalla luodaan myös 120 000 uutta työpaikkaa.
Valitettavasti kaikki Etelä-Koreassa asustavat ihmiset eivät pääse hyödyntämään 1 Gbps -yhteyksiä, vaan suurkaupunkien ulkopuolella ihmiset joutuvat tyytymään hitaampiin 50-100 Mbps tiedonsiirtonopeuksilla toimiviin yhteyksiin. Langattomien WiBro-yhteyksien nopeutta on myös tarkoitus kasvattaa, ja tarjolla pitäisi olla tulevaisuudessa 10 Mbps tiedonsiirtonopeutta tarjoavia langattomia yhteyksiä.
Vaikka nopeammat laajakaistayhteydet voivat kasvattaa luvattoman lataamisen suosiota maassa, on nopeille yhteyksille kaavailtu myös muita käyttötarkoituksia. Alustavien suunnitelmien mukaan maan puhelinliikenne siirretään jatkossa internetin avulla oikeaan osoitteeseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.