Pasila-sarjan jaksot vuotivat luvattomaan nettijakeluun ennen TV-esitystä

Kaarlo Räihä
31. tammikuuta, 2009 13:24

Maailmalla useat elokuvat ja joidenkin TV-sarjojen jaksot päätyvät nettiin luvatta ennen niiden virallista ensiesitystä. Suomessa vastaavat tapahtumat ovat harvinaisempia, mutta kotimaisen animaatiosarjan Pasilan kohdalla näin on kuitenkin päässyt käymään.
TV:ssä vielä esittämättömiä jaksoja on vuotanut useille eri torrent-sivustoille, joista sarjan innokkaimmat fanit ovat jo ladanneet jaksot itselleen. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, kuka jaksot on laittanut luvatta jakeluun. Pasilan vastaava tuottaja Olli Haikka kertoi kuitenkin HS:lle, että syyllinen on todennäköisesti joku toimittaja, joka sai sarjan uusia jaksoja katseltavaksi ennakkoon. "Me olemme tutkineet asiaa. Se on ainoa vaihtoehto, että joku jaksoja etukäteen saaneista toimittajista on laittanut ne nettiin" kommentoi Haikka HS:lle.
Haikkan mukaan tuotantoyhtiö Filmiteollisuus Fine ei ainakaan nykyisellään harkitse rikosilmoituksen tekemistä asiasta. Tuotantoyhtiö ei ole asiassa kuitenkaan ainoa kärsivä osapuoli, vaan ensiesitysten menetys tuo ainakin imagollisen tappion TV2:lle, jossa jaksojen ensiesityksen oli tarkoitus tapahtua. "Teemme tätä sarjaa Yleisradiolle. Siksi olisi tärkeää, että jaksojen ensiesitys olisi televisiossa" kertoi Haikka HS:lle.
Pasila näkyy TV2-kanavalla maanantaisin, ja tähän mennessä TV2 on ehtinyt esittää sarjan toisen tuotantokauden kaksi ensimmäistä jaksoa. Netistä voi kuitenkin ladata myös toisen tuotantokauden kolmannen ja viidennen jakson, joiden ensiesitys TV:ssä tapahtuu helmikuun aikana. TV:ssä tapahtuvan esityksen jälkeen jaksoja voi katsella myös Yleisradion Areena-palvelun kautta.
Vaikka sarjan luvaton nettijakelu on monien mielestä ikävä asia, sanoo sarjan käsikirjoittaja-ohjaaja Atte Järvinen olevan enemmän imarreltu kuin pettynyt. "Joku totesi minulle, että tämä taitaa olla ensimmäinen kerta Suomessa, kun jollekin tv-sarjalle käy tällä tavalla" totesi Järvinen HS:lle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.