Maxivision tuo laajakaistaliittymiin yli 70 TV-kanavaa

Kaarlo Räihä
22. tammikuuta, 2009 17:47

IPTV-palveluita Suomessa jo useamman vuoden kaupannut Maxisat Oy on tuonut markkinoille uuden Maxivision-palvelun, jonka avulla pystyy katselemaan yli 70 TV-kanavaa.
Maxivisionissa kuluttaja ostaa itselleen digiboksin, josta löytyy antenniverkon digilähetysten katsomisen mahdollistavan DVB-T-virittimen lisäksi tuki myös IPTV-lähetysten katsomiselle. Kyseinen boksi osaa myös toistaa teräväpiirtosisältöä, jota varten laitteessa on HDMI- ja komponentti-ulostulot.
Halvimmillaan Maxivision-boksi maksaa kuluttajalle 295 euroa. Tähän summaan sisältyy boksin lisäksi Maxivision IPTV-peruspalvelu -paketti ja aikarajoitettu käyttöoikeus johonkin IPTV:n kautta jaettavaan Maxivision-kanavapakettiin. Lisäkanavia voi tilata itselleen Maxivisionin hallintapaneelin kautta esim. keskellä yötä, ja yrityksen mukaan tilatut kanavat alkavat näkyä noin 30 sekuntia tilauksen jälkeen.
Laajakaistayhteyden kautta tapahtuvaa katselua varten pitää kuluttajalta löytyä vähintään 2 Mbps tiedonsiirtonopeutta tukeva laajakaistaliittymä. Palveluun on tulossa vielä tämän vuoden aikana myös teräväpiirtosisältöä, mutta toistaiseksi yritys ei ole kertonut kuinka nopean laajakaistayhteyden teräväpiirtosisällön katsominen vaatii.
Maxivision-bokseissa ei ole valitettavasti kiintolevyä ohjelmien tallennusta varten, mutta Maxivision-pakettissa on vakiona 100 tuntia verkkotallennustilaa, jota voi tarvittaessa ostaa lisää. Kuluttajan voi valita ohjelmia tallennettavaksi joko Maxivision-boksin tai internet-selaimen avulla, joten omia lempiohjelmiaan voi ajastaa esim. työpaikalta. Tallentaa voi samanaikaisesti vaikka kaikkia TV-kanavia mukaan lukien maksu- ja teräväpiirtokanavat.
Maxivision-boksien toimitukset kuluttajille aloitetaan helmikuun alussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.