TDC esti tanskalaisten pääsyn The Pirate Baylle

Kaarlo Räihä
20. tammikuuta, 2009 13:06

Tanskalaisten kuluttajien pääsy The Pirate Bay -sivustolle (TPB) on jälleen vaikeutunut, kun maan suurin internet-operaattori TDC päätti estää asiakkaidensa pääsyn TPB:n tarjontaan. TDC ryhtyi toimiin vapaaehtoisesti, joten kyseessä ei ole lainsäädännön pakottama toimi.
Parhaillaan Tanskan korkein oikeus miettii sitä, että annetaanko internet-operaattori Tele2:lle valituslupa marraskuussa tulleesta tuomiosta, jonka seurauksena Tele2 määrättiin estämään asiakkaidensa pääsy TPB:n palvelimille. Jos korkein oikeus ei anna valituslupaa Tele2:lle, jää marraskuun tuomio lainvoimaiseksi. Tällöin kaikki tanskalaiset internet-operaattorit seuraavat todennäköisesti TDC:n jalanjälkiä ja estävät asiakkaidensa pääsyn TPB:n palvelimille.
TDC:n ennakointi asian suhteen saattaa kuitenkin tehdä yritykselle hallaa, jos Tele2 saa valitusluvan korkeimmalta oikeudelta ja onnistuu vielä purkamaan alempien oikeusasteiden langettamat pääsykiellot. Tällöin TDC on estänyt turhaan asiakkaidensa pääsyn TPB:n palvelimille, ja tämä ei välttämättä miellytä niitä tanskalaisia, jotka vierailevat mielellään TPB:n sivuilla.
TDC:n asiakkaat pääsevät jatkossakin käsiksi TPB:n tarjoamaan materiaalin esim. käyttämällä välityspalvelimia. Varsinaisia P2P-siirtoja TDC:n toiminta ei estä, koska BitTorrent-protokollaa noudattavat P2P-ohjelmat siirtävät tiedostot suoraan käyttäjältä toiselle, joten ainoastaan torrent-tiedostojen etsiminen ja lataaminen hankaloituu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.