YouTubelta uusi käyttöliittymä TV-käyttöä varten

Kaarlo Räihä
16. tammikuuta, 2009 21:59

YouTube-videopalvelu rantautuu tämän vuoden aikana toden teolla televisioihin, sillä CES-messujen aikaan useat eri laitevalmistajat tiedottivat tuovansa markkinoille televisioita ja medialaitteita, joiden avulla YouTube saadaan tuotua kotisohvan äärelle.
Monien laitteiden kohdalla YouTubea käytetään erillisen pelkästään kyseiselle laitteelle suunnitellun käyttöliittymän kautta, koska laitteiden ohjaukseen tarkoitetut kaukosäätimet eivät sovellu kovin hyvin normaaliin web-surffailuun, jonka lisäksi pienen fontin tihrustaminen television kautta on hankalaa. YouTube on kuitenkin nyt esitellyt oman käyttöliittymämallin TV-käyttöä varten, joka tarkoitettu käytettäväksi esim. pelikonsoleiden kanssa.
www.youtube.com/tv-osoitteesta löytyvä käyttöliittymä toimii tällä hetkellä PlayStation 3- ja Wii-pelikonsoleiden kanssa. Käyttöliittymää on myös mahdollista kokeilla muillakin internet-selaimilla, kunhan selaimen lähettämän user-agent-tiedon vaihtaa vastaamaan Wiin tai PS3:n käyttämää user-agent-tyyppiä.
Televisiolle tarkoitetussa käyttöliittymässä on poistettu tarpeettomia elementtejä ja suurennettu tarpeellisia elementtejä, jotta ne sekä erottuisivat paremmin television ruudulta että niihin olisi helpompi kohdistaa selaimen kursori. Toistaiseksi myös mainokset loistavat poissaolollaan, mutta todennäköisesti tämä asia muuttuu myöhemmin.
Auto-play-ominaisuuden avulla videoita saa näytettyä jatkuvana virtana, jossa seuraavaksi näytettävä video määräytyy Related videosin tarjonnan mukaan. Käyttöliittymän kieliksi on tarjolla yli 20 vaihtoehtoa, mutta valitettavasti suomen kieli ei ole näiden joukossa.
YouTubella toivotaan uuden käyttöliittymän kannustavan laitevalmistajia tuomaan markkinoille yhä enemmän erilaisia laitteita, jossa YouTuben katselu olisi mahdollista. PS3:n ja Wiin lisäksi YouTuben käyttöliittymästä on tarkoitus julkaista muokattuja versioita myös muille laitteille.


Videoiden katselu

Videoiden etsiminen

Asetukset

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.