Philips tuo markkinoille 21:9-kuvasuhteen taulutelevision

Kaarlo Räihä
15. tammikuuta, 2009 12:23

Taulutelevisioiden kuvasuhde on yleensä 16:9 tai 16:10, mutta useat Hollywood-elokuvat ovat kuvattu vieläkin leveämällä kuvasuhteella, jonka takia kotona elokuvia katsottaessa kuvan ylä- ja alareunaan täytyy lisätä mustat palkit, jotta elokuvan kuvasuhde ei vääristy katselun yhteydessä.
Kaikkien elokuvakeräilijöiden iloksi Philips on kuitenkin kertonut suunnitelmista tuoda markkinoille 21:9-kuvasuhteella varustettu taulutelevisio, jolla esim. 2,35:1-kuvasuhteen Hollywood-elokuvia katseltaessa ei tarvitse enää murehtia mustista palkeista.
Cinema 21:9 LCD TV on 56 tuuman LCD-paneelilla varustettu televisio, jonka resoluutio on 2560x1080 pikseliä.
Vaikka televisio on tarkoitettu ensisijaisesti elokuvien katseluun, lupaa Philips laitteen sisältävän erinomaisen skaalaustekniikan, jonka avulla 16:9-kuvasuhteen materiaalin luvataan venyvän 21:9-kuvasuhteelle sopivaan muotoon. Täten television pitäisi kelvata esim. pelikonsolin kaveriksi tai Digi-TV-lähetysten katseluun.
Televisio tukee muiden Philipsin taulutelevisioiden tapaan Ambilight Spectra -tekniikkaa, jonka avulla television taakse saa heijastettua nättejä värejä elokuvatunnelman kohottamiseksi.
Uuden television hintaa ei ole ole vielä paljastettu, mutta kauppoihin uutuus ehtii nykyisten tietojen mukaan tänä keväänä. Tarkempia tietoja laitteesta on luvassa helmikuun lopussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.