Apple poistatti Mac OS X:n asennusvideon Wiredin sivuilta

Kaarlo Räihä
15. tammikuuta, 2009 11:41

Applen kehittämä Mac OS X -käyttöjärjestelmä on yrityksen mukaan tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan yrityksen myymien tietokoneiden kanssa. Mac OS X:n voi kuitenkin asentaa pienten muokkausten jälkeen moniin tavallisiin PC-koneisiin, ja kyseiseen operaatioon apua antoi myös Wired-verkkojulkaisun Gadget Lab -osio, jossa julkaistiin joulukuussa video ja ohjeet kyseisen operaation suorittamiseksi.
Apple ei kuitenkaan riemastunut Wiredin videosta, jossa Mac OS X asennettiin MSI:n Wind-miniläppärille, vaan Apple vaati tällä viikolla videon poistamista jakelusta. Wired toimikin ripeästi asian suhteen, ja asennusvideo on jo hävinneet Wiredin sivuilta. Asennusohjeet löytyvät kuitenkin edelleen sivuilta, vaikka ohjeessa ohjataan ihmisiä lataamaan Mac OS X The Pirate Bayn kautta.
Video ei kuitenkaan hävinnyt kokonaan internetistä, vaan sen voi katsella esim. Gizmodo-verkkosivuston kautta. Vastaavia videoita löytyy myös muilta sivustoilta, ja MSI Wind-miniläppärin ohella Mac OS X:n asennusohjeita löytyy mm. Asuksen Eee PC 1000 -miniläppäriä varten.
Wiredin lisäksi Apple on poistattanut Mac OS X:n asennusvideoita mm. YouTubesta vetoamalla tekijänoikeuslakiin.
Viime vuonna Apple haastoi Psystar-nimisen yrityksen oikeuteen, koska Psystar myi kuluttajille tietokoneita, joissa oli valmiiksi asennettu Mac OS X -käyttöjärjestelmä. Applen mukaan tämä rikkoo Mac OS X -käyttöjärjestelmän käyttöehtoja, eikä kyseinen toiminta ole täten sallittua. Asian puinti oikeudessa on yhä kesken.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.