Sony haastoi Datelin oikeuteen PSP:n hakkeriakun takia

Kaarlo Räihä
14. tammikuuta, 2009 20:24

Pelikonsoleita valmistavien tahojen taistelu laitteiden muokkausta vastaan on tällä kertaa jatkunut oikeusjutulla, kun PSP-käsikonsolille Lite Blue Tool -nimellä kulkeneen akun luvannut Datel on haastettu oikeuteen kyseisen akun takia. Haasteen takana on luonnollisesti Sony, joka ei halua Lite Blue Tool -akkua myyntiin, koska sen avulla voi tiettävästi kiertää PSP:n uuden 3000-mallin käyttämät suojaukset, jonka jälkeen laitteeseen voi asentaa epävirallisen firmwaren ja tämän myötä pelata esim. luvattomasti ladattuja varmuuskopioita peleistä.
Datel kertoi Lite Blue Toolista ensimmäisen kerran marraskuussa, mutta yritys ei tuonut kovasta kysynnästä huolimatta akkua lainkaan markkinoille. Tässä kuussa Datel poisti kotisivuiltaan tiedot Lite Blue Toolista, jonka jälkeen monet ihmiset kiinnostuivat tuotteen lopullisesta kohtalosta. Pian Datel myönsi, että Sony Computer Entertainment Europen (SCEE) tekemien oikeustoimien vuoksi laitteen myyntiä ei voida aloittaa. Datel sanoo tiedottavansa asiasta uudelleen, jos tilanne muuttuu tulevaisuudessa.
Tällä hetkellä ei ole tietoa millä perusteella Sony on haastanut Datelin oikeuteen, mutta spekulaatioiden mukaan akun tunnisteen muuttaminen ohjelmallisesti laittaa akun tunnistepiirille koodia, jonka levittäminen ilman lupaa rikkoo Sonyn tekijänoikeuksia.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sonyn aloittamat oikeustoimet haittaavat pelikonsolitarvikkeita myyvien yritysten toimintaa, sillä vuonna 2006 Lik-Sang.com ilmoitti lopettavansa toimintansa Sonyn oikeushaasteiden takia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.