The Pirate Bayn mediabussi valmiina oikeustaistelua varten

Kaarlo Räihä
13. tammikuuta, 2009 14:44

The Pirate Bay -sivustoa (TPB) pyörittävien ylläpitäjien ja syyttäjä Håkan Roswallin välinen oikeustaistelu tapahtunee nykyisten tietojen valossa helmi-maaliskuun välisenä aikana. Tekijänoikeuslakeja vastustava Piratbyrån on ilmoittanut, että järjestö toimittaa paikalle oman mediabussin, joka raportoi Tukholman suuresta jännitysnäytelmästä sen edetessä.
Bussin saamisessa paikalle on kuitenkin vielä yksi ongelma, sillä kyseinen ajoneuvo on tällä hetkellä Belgradissa, jonne se jäi viime vuonna tapahtuneen mediakiertueen jälkeen. Piratbyrån pyytääkin nyt ihmisiltä lahjoituksia, jotta bussi saataisiin Tukholmaan oikeudenkäyntiä varten.
Lahjoituksen tehneet henkilöt saavat halutessaan nimensä lahjoituslistalle, jonka lisäksi lahjoituksesta saa VIP-kutsun bussin paluuta juhlistavaan tapahtumaan.
Oikeudenkäynnin aikana mediabussi toimii TPB:n ja Piratbyrånin lehdistökeskuksena, jonka kautta tiedotetaan oikeudenkäynnin kulusta ja järjestöjen omista näkemyksistä. Bussin ympärillä on tarkoitus nähdä lehdistön ja median edustajien lisäksi myös TPB:n tukijoita ja muita asiasta kiinnostuneita henkilöitä.
Tukholman käräjäoikeudessa työskentelevä Anita Thimberg arvioi viime syksynä oikeudenkäynnin kestävän 6-10 päivää. Todennäköisesti käräjäoikeuden päätöksestä valitetaan jomman kumman osapuolen toimesta, jolloin mediabussia tarvittaneen myös hovioikeuden käsittelyn aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.