CES 2009: Pioneerin Blu-ray-perhe kasvaa kolmella soittimella

Kaarlo Räihä
9. tammikuuta, 2009 11:04

CES-messuilla Blu-ray-soittimia ovat esitelleet useat eri valmistajat, ja myös Pioneer on laajentanut Blu-ray-perhettään kolmella uudella Blu-ray-soittimella.
Edullisin uusista soittimista on BDP-120, jonka suositushinta tulee asettumaan alle 300 dollariin. HDMI 1.3a -ulostulolla varustettu soitin on BD-Live-yhteensopiva. Ladattavaa BD-Live-sisältöä varten soittimeen pitää liittää kuitenkin USB-massamuisti, mutta onneksi soittimen mukana tulee gigatavun flash-muistilla varustettu USB-muistitikku, joten soittimen hankinnan jälkeen ei tarvitse tehdä erillistä kauppareissua.
Audion osalta soitin tukee Dolby TrueHD- ja DTS-HD Master Audio -ääniraitoja.
Alle 400 dollarin hintaluokkaan asettunee BDP-320, jossa BDP-120:n nähden parannuksia ovat sisäänrakennettu gigatavun flash-muisti (USB-muistitikkua ei siis tarvitse käyttää), analogiset ulostulot 7.1-audiolle, tuki 48-Bit Deep Color -väreille, KURO Link -yhteensopivuus, videokuvan säätämisen paremmin mahdollistava Picture Control Suite -säätövalikko ja kolme erilaista kuvan kohinaa poistavaa tilaa.
600 dollarin hintaluokkaan sijoittuva BDP-23FD on tarkoitettu puolestaan kotiteatterinäpertelijöille, ja BDP-320:n tarjoamien ominaisuuksien lisäksi laitteesta löytyy RS-232-portti laitteen käskyttämistä varten. Muita päivityksiä ovat KURO Link (New Synergy Feature) -tuki, jonka avulla Pioneerin tietyt laitteet voivat ohjaamisen lisäksi optimoida esim. omia kuvanlaatuasetuksia toiselta laitteelta saadun informaation perusteella.
Pioneerin mukaan Blu-ray-elokuvien käynnistysnopeus on parantunut selvästi uusien soittimien osalta, jos niitä vertaa yhtiön aiempiin soittimiin. Tämä onkin hyvä asia, koska Blu-ray.com-sivuston joulukuussa tekemissä testeissä esim. BD-Live-ominaisuuksia hyödyntävän elokuvan käynnistys kesti Pioneerin soittimilla puolitoista minuuttia.
Myyntiin uutukaiset ehtivät Yhdysvalloissa huhtikuussa.


BDP-120

BDP-320

BDP-23FD

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.