The Pirate Bay ja kirjakustantaja erimielisyyksiin logosta

Matti Robinson
8. tammikuuta, 2009 16:11

Ruotsalaisesta piraattiliikkeestä kertovan Piraterna-kirjan kannessa komeilee tuttu merirosvolaiva. Tuo The Pirate Bay -sivustolta lainattu laivalogo on aiheuttanut kiistaa sivuston perustajien ja kirjakustantajan välillä. TPB kertoo, että he pitävät kirjasta, mutta heidän mielestään tapa markkinoida kirjaa on väärä.
TPB:n blogin mukaan itse kuvan käyttö ei haittaa The Pirate Bay:tä, vaan se, että kustantajat väittävät kirjaa TPB:n elämänkerraksi. TPB:n perustaja Peter Sunde kyseenalaisti kustantajan toimintaa myös Sydsvenskan-lehden haastattelussa. Sunden mukaan kirja yhdistetään liian helposti pelkästään heidän sivustoonsa vaikka kyse on koko piraattiliikkeestä.
Kustannusyhtiö Ordfrontin kustannuspäällikkö Pelle Andersson ei kuitenkaan ymmärrä Peter Sunden kritiikkiä. "On hieman outoa, että he voivat kopioida mitä tahansa, mutta me emme voi lainata heiltä jotain minkä ovat itse ottaneet jostain muualta."
The Pirate Bay antoi alunperinkin luvan käyttää logoa, mutta toivoi, että se muokattaisiin kirjaan siten, että se ei harhaanjohtaisi ihmisiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.