CES 2009: Panasonic esitteli kannettavan Blu-ray-soittimen

Kaarlo Räihä
8. tammikuuta, 2009 19:54

Kannettavia DVD-soittimia on ollut markkinoilla jo useiden vuosien ajan, ja nyt Panasonic on esitellyt CES-messuilla saman idean parannetun Blu-ray-version.
DMP-B15 on Panasonicin mukaan maailman ensimmäinen kannettava Blu-ray-soitin. Laite on BD-Live-yhteensopiva ja siinä on 8,9 tuuman LCD-näyttö, jonka resoluutio on 1024x600 (noin kolmasosa FullHD -resoluutiosta). Täten aivan kaikki Blu-ray-elokuvien tarjoamat yksityiskohdat eivät toistu täysin soittimen omalla näytöllä.
Laitteesta löytyy kuitenkin HDMI-ulostulo, jonka avulla Blu-ray-elokuvia saa näytettyä esim. taulutelevisiossa täydellä FullHD -resoluutiolla. Laitteen akun luvataan kestävän Blu-ray-elokuvien katselua kolmea tuntia, joten laitteella pystyy katsomaan ainakin yhden kokonaisen Blu-ray-elokuvan ilman akun lataamista tai verkkolaturin käyttämistä.
Autokäyttöä varten Panasonic tarjoaa erillistä pidikettä, jonka avulla soittimen saa kiinni etupenkkeihin, jolloin takapenkillä olevat kanssamatkustajat voivat nauttia Blu-ray-elokuvista matkan aikana.
Blu-ray-elokuvien katselun lisäksi laitteen VIERA CAST -tuki mahdollistaa nettivideoiden katselun esim. YouTubesta ja Amazonin maksullisesta Video-on-Demand-palvelusta. Laitteessa on myös paikka SD-muistikortille, jonka kautta laite toistaa mm. JPEG-kuvia.
Myyntiin DMP-B15 ilmaantuu toukokuussa. Laitteen suositushinta on vielä mysteeri.
Lisää kuvia laitteesta löytyy Engadgetin reportaasista. Lyhyt esittelyvideo laitteesta löytyy CNET:in verkkosivulta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.