CES 2009: Toshiba esitteli 3840x2160-resoluution television

Kaarlo Räihä
7. tammikuuta, 2009 17:13

Toshiba ei jättänyt tämänkään vuoden CES-messuilla yhtiön taulutelevisiofanaatikkoja ilman mukavia uutisia, sillä yritys esitteli messuilla uutta 56 tuuman televisiota, jonka resoluutio on 3840x2160-pikseliä eli neljä kertaa nykyistä Full HD -resoluutiota isompi.
Koska kuluttajamarkkinoilla ei ole juuri saatavissa 3840x2160-resoluutiolla tallennettua videomateriaalia, on Toshiba laittanut televisioihin PlayStation 3 -pelikonsolista tutun CELL-suorittimen, joka huolehtii videoiden skaalauksesta.
Resolution+-nimellä kulkeva tekniikka yhdistettynä ylimääräisen kohinan poistamisesta huolehtivaan tekniikkaan takaa Toshiban mukaan loistavan kuvanlaadun uutuustelevision kanssa, vaikka sillä katsottaisiin pelkkiä nettivideoita.
Toshiban ensimmäisen CELL-suorittimia käyttävät televisiot nähtiin jo viime vuonna, ja lisää on tulossa, kun yritys julkaisee myöhemmin tänä vuonna 55 tuuman LED-taustavalaistun taulutelevision, jossa CELL mahdollistaa kuva-asetusten nopean säätämisen ohella myös laitteen nopeasti toimivat verkko-ominaisuudet. Toshiba ei kuitenkaan täsmentänyt lehdistötiedotteessaan mitä yritys tarkoittaa kyseisen television yhteydessä verkko-ominaisuuksilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.