RIAA ei käytä enää MediaSentryn palveluksia

Kaarlo Räihä
6. tammikuuta, 2009 18:22

Ääniteteollisuuden etuja Yhdysvalloissa puolustava RIAA (Recording Industry Association of America) on lopettanut yhteistyön tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomien jakajien etsintään keskittyneen MediaSentry-yrityksen kanssa.
Wall Street Journal -lehden (WSJ) mukaan tahojen välinen yhteistyö loppui jo kuukausia sitten, mutta kumpikaan osapuoli ei tuonut tätä tieto julki yhteistyön loputtua.
MediaSentryn toiminta ei ole miellyttänyt kaikkia, sillä yrityksen keräämät todisteet osoittivat ainoastaan tietyn IP-osoitteen jakelevan luvatta tiedostoja P2P-ohjelman avulla, mutta MediaSentry ei pystynyt osoittamaan sitä, että jokin taho olisi varsinaisesti ladannut näitä tiedostoja. Kyseisestä seikasta tuli tärkeä argumentti Yhdysvalloissa viime vuonna, kun Jammie Thomasin jutun tuomari ilmoitti, ettei pelkkä tiedoston laittaminen jakoon P2P-ohjelmalla riitä, vaan tekijänoikeusjärjestöjen on osoitettava myös luvattoman jakelun tapahtuminen.
MediaSentryn toiminta ei ole kuitenkaan taloudellisessa vaarassa RIAA:n poistumisen vuoksi, vaan yritys tekee nykyään yhteistyötä mm. Kiinan valtion ja eBay-verkkohuutokaupan kanssa.
MediaSentryn RIAA:n hiekkalaatikolla on korvannut tanskalainen DTecNet Software -yritys, jonka kanssa RIAA on tehnyt yhteistyötä jo aiemmin. RIAA:n edustaja Jonathan Lamy kertoi WSJ:lle, että tekijänoikeusjärjestö on tykästynyt erityisesti tanskalaisyrityksen tarjoamaan tekniikkaan.
Suomessa DTecNet Softwaren kanssa yhteistyötä tekevät ainakin tekijänoikeusjärjestöt TTVK ja ÄKT, jotka tarjoilevat kuluttajille DTecNet Softwaren kehittämää Digital File Check -ohjelmaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.