CES 2009: Samsung, LG ja JVC esittelevät superohuita taulutelevisioita

Kaarlo Räihä
5. tammikuuta, 2009 14:38

Tällä viikolla käynnistyvillä CES-messuilla rikotaan jälleen yksi taulutelevisioihin liittyvä ennätys, kun Samsung ilmoitti esittelevänsä messuilla taulutelevision prototyypin, jonka paksuus on ainoastaan 6,5 millimetriä.
Viime vuonna yritys esitteli myös ohuita taulutelevisioita, mutta tuolloin televisioiden paksuus oli vielä 7,9 millimetriä, joten Samsung on saanut parannettua valmistustekniikoitaan nopealla aikataululla.
Television ohuudesta johtuen laitteen viritin sijaitsee erillisessä jalustassa, joten aivan kaikkea ei voida nykytekniikalla sulloa pieneen tilaan.
Ohuessa LCD-paneelissa käytetään LED-taustavaloa, jonka lisäksi televisiot tukevat Motion plus -toistoa. Samsung esittelee televisioita todennäköisesti tarkemmin keskiviikkona, kun yritys pitää oman CES-lehdistötilaisuutensa. Näillä näkymin uusia televisioita nähdään 40-55 tuuman kokoluokissa.


Samsungin lisäksi ohuita televisioita CES-messuilla esittelevät ainakin LG, jolta on luvassa 24,8 millimetrin paksuinen taulutelevisio ja JVC, joka esittelee messuilla 7 millimetrin paksuista 32 tuuman taulutelevisiota, jolla on painoa ainoastaan 5 kiloa.
JVC:n uutukainen sisältää LED-taustavalaistun Full HD -paneelin. Keveyden ja pienuuden ohella television kehityksessä on otettu huomioon taloudellisuus ja ympäristöystävällisyys, joiden myötä televisio sisältää aiempaa vähemmän komponentteja, materiaaleja ja elohopeaa.

Tulevaisuudessa luvassa on vieläkin ohuempia taulutelevisioita, kunhan televisiovalmistajat saavat todella ohuiden näyttölaitteiden luomisen mahdollistavan OLED-tekniikan kehityksen parempaan suuntaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.