iSuppli: PS3:n tuotantokustannukset ovat laskeneet 18 kuukaudessa 35%

Kaarlo Räihä
30. joulukuuta, 2008 23:31

Tutkimuslaitos iSuppli on jälleen julkaissut omia näkemyksiään Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin tuotantokustannuksista, joiden mukaan PS3:n tuotantokustannukset ovat laskeneet 35 prosenttia 18 kuukauden aikana.
Tutkimuslaitoksen edellisen mittauksen hetkellä PS3:n tuotantokustannuksien arvioitiin olevan noin 690,23 dollaria ja tämän vuoden lokakuussa vastaavien kustannusten suuruus oli puolestaan 448,73 dollaria.
Tuotantokustannusten alentumiselle on iSupplin mukaan useampi eri syy. Ensimmäinen on konsolissa käytettävien komponenttien yleinen hintojen alentuminen. Toinen ja iSupplin mukaan merkittävämpi syy on konsolissa käytettävien komponenttien vähentyminen, sillä edellinen PS3-malli koostui 4 048 eri komponentista, kun taas puolestaan nykyisessä mallissa on käytössä vain 2 820 eri komponenttia.
Yksittäisten komponenttien osalta hintaan ovat vaikuttaneet mm. Cell-suorittimen hinnan tippuminen 64,40 dollarista 46,46 dollariin, näytönohjainpiirin hinnan tippuminen 83,17 dollarista 58,01 dollariin ja virtalähteen komponenttien hinnan tippuminen 30,75 dollarista 21,50 dollariin.
Laskelmissaan iSuppli on tarkistanut konsolista löytyvien komponenttien hinnat näitä valmistavilta yrityksiltä. Tutkimuslaitoksen arvioihin ei sisälly mukaan esim. ohjelmistoista tai patenttimaksuista tulevia kustannuksia, jonka lisäksi Sony ei todennäköisesti osta kaikkia konsolin komponentteja yleisillä listahinnoilla, joten iSupplin arvio on ainoastaan suuntaa antava.
Analyytikko Andrew Rassweiler uskoo, että Sony on jo lähempänä sitä tilannetta, että jokainen myyty PS3-pelikonsoli ei tuota enää taloudellista tappiota yritykselle. Rassweiler arvelee Sonyn saavuttavan tämän lakipisteen ensi vuoden aikana, kun Sony tuo markkinoille jälleen uuden PS3-mallin, jossa komponenttien määrä vähenee entisestään.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.