Vertor tarkistaa torrent-lataukset sinun puolestasi

Kaarlo Räihä
29. joulukuuta, 2008 21:27

P2P-verkkojen tarjonta on nykyisellään valtaisa, mutta valitettavasti ladattava sisältö ei aina vastaa odotuksia, jonka lisäksi ladattujen tiedostojen mukana saattaa olla epämiellyttäviä yllätyksiä, kuten viruksia tai troijalaisia.
Torrent-tiedostojen avulla ladattavissa olevia tiedostoja voi kuitenkin nykyään tarkistaa ennakkoon, sillä Vertor.com-sivusto (lyhenne Verified torrentsista) on tarkistanut lähes 400 000 torrent-tiedoston tarjoaman sisällön, ja listannut kattavasti tietoja kyseisistä torrent-julkaisuista.
Vertor.com-sivusto tarkistaa aluksi onnistuuko kyseisen torrent-tiedoston tarjoaman sisällön lataaminen, ja jos lataaminen onnistuu, tarkistaa sivusto sen, että löytyykö kyseisistä tiedostoista viruksia tai muita haitallisia vihulaisia. Vertor.com osaa kertoa myös pakattujen tiedostojen osalta, että vaatiiko kyseisten tiedostojen purkaminen salasanan.
Videotiedostojen kohdalla sivusto osaa näyttää muutaman esikatselukuvan kyseisestä videotiedostosta. Audiotiedostoja sisältävien torrent-tiedostojen kohdalla voi puolestaan kuunnella lyhyen näytteen näistä tiedostoista.
Vertor.com ei osaa avata DRM-suojattuja video- tai audiotiedostoja, joten niistä ei myöskään tule esikatselukuvia tai esikuuntelua, jolloin DRM-suojauksia sisältävä sisältö on helppo erottaa muusta sisällöstä.
Uutta sisältöä ilmaantuu palveluun noin 2000-2500 julkaisun päivävauhdilla. Täten kaikki uudet torrent-julkaisut eivät ole välittömästi tarkistettavissa sivuston kautta, vaan uuden sisällön ilmaantumisessa saattaa olla muutaman päivän viive.
Useiden torrent-tiedoston lataaminen sekä käsittely vaatii laitteistolta ja internet-yhteydeltä paljon, ja tällä hetkellä sivuston rautapuolelta löytyy kuusi Dual Xeon -suorittimen sisältävää palvelinta, joissa kaikissa on 4 gigatavua muistia ja 500 gigatavua levytilaa.
Toistaiseksi sivusto on myös täysin mainosvapaa, ja sivuston perustaja kertoi TorrentFreak-sivustolle, että sivusto on tarkoitus pitää mainosvapaana mahdollisimman pitkään.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.