Sanyo esitteli Full HD -valvontakameran

Kaarlo Räihä
25. joulukuuta, 2008 17:16

Teräväpiirtokuvausta tukevien videokameroiden yleistyessä Sanyo on päättänyt tuoda markkinoille uuden valvontakameran, jolla onnistuu teräväpiirtovideon tallennus Full HD -resoluutiolla.
VCC-HDN1(S)-nimellä kulkeva uutukainen perustuu tekniikkansa osalta yhtiön Xacti-malliston kameroihin, joten Sanyo ei ole kehittänyt pyörää uudestaan, vaan VCC-HDN1(S) on kehitetty yhtä aikaan kuluttajille tarkoitettujen videokameroiden kanssa.
Kamerasta löytyy Sonyn kehittämä neljän megapikselin CMOS-kenno, josta tosin videotallennuksen yhteydessä ei saada kaikkia pikseleitä talteen, vaan video skaalataan pienempään 1920x1080-resoluutioon tallennusta varten. Yksittäisten JPEG-kuvien kohdalla suurin resoluutio on 2288x1712. Kuvan kohdistusta varten kamerasta löytyy 10x optinen zoom.
Kamerasta saa samanaikaisesti ulos sekä JPEG-kuvia että H.264-videota. Videoita ja kuvia voi tallentaa suoraan SD-muistikortille tai USB-massamuistille. Tämän lisäksi videota saa ulos kamerasta teräväpiirtoisena HDMI-liitännän avulla, jonka lisäksi kamerassa on ethernet-liitäntä, jolla videoita ja kuvia voi siirtää tietokoneelle lähiverkon kautta.
Sanyon mukaan teräväpiirtoisten valvontakameroiden markkinat tulevat kasvamaan lähivuosien aikana merkittävästi, mutta toistaiseksi Sanyo aikoo valmistaa 294 000 jenin eli noin 2 300 euron hintaisia VCC-HDN1(S)-kameroita vain 500 kappaletta kuukaudessa.
Sanyon lisäksi kohtuuhintaisia teräväpiirtotallennukseen kykeneviä valvontakameroita on odotettavissa muiltakin valmistajilta, joten pian naapureiden toilailut voi arkistoida kohtuukustannuksin talteen teräväpiirtoisina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.