Prince of Persian PC-versio ei sisällä DRM-suojauksia

Kaarlo Räihä
13. joulukuuta, 2008 19:52

Vaikka PC-pelien kohdalla erilaisten DRM-suojauksien käyttö on selvästi yleistynyt vuosien saatossa, eivät kaikki PC-pelit kuitenkaan sisällä DRM-suojauksia. Uusin lisäys DRM-vapaiden pelien listalle on Prince of Persia, jonka DVD-julkaisu ei sisällä lainkaan DRM-suojauksia.
Hieman yllättäen kyseessä on DRM-suojauksista tunnetun Ubisoftin julkaisema peli, ja yhtiön foorumeilla UbiRazz-nimimerkillä esiintyvä yhtiön edustaja sanoi, että tämän julkaisun myötä Ubisoft voi selvittää sen, että lataavatko ihmiset pelejä oikeasti luvatta sen takia, koska ne sisältävät DRM-suojauksia vai onko tärkein syy luvattomalla jokin aivan toinen asia.
Jotta asia tulee selviämään, ovat TorrentFreak-sivustoa pyörittävät tahot luvanneet selvittää sen, kuinka monta kertaa peliä on ladattu luvattua suosituimpien torrent-sivustojen kautta. Uutisen kirjoitushetkellä SKIDROW-ryhmän tekemää luvatonta kopiota lataa The Pirate Bayn kautta noin 13 000 torrent-ohjelmaa, joten DRM-vapaus ei tunnu juuri hillitsevän pelin luvatonta lataamista.
Vaikka pelin PC-version DVD-julkaisu on DRM-vapaa, käytetään DRM-suojauksia pelin Steam-julkaisussa. Pelikonsoleilla nähtävät versiot sisältävät myös normaalit kopiointisuojaukset, joten DRM-vapaus koskee ainoastaan PC:n DVD-julkaisua.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.