Nintendo vaikeutti jälleen Wiin modaamista

Kaarlo Räihä
10. joulukuuta, 2008 23:12

Pelikonsoleihin laitettavat mod-piirit mahdollistavat mm. varmuuskopioitujen pelien ja kotikutoisten ohjelmien ajamisen konsoleilla. Konsolivalmistajat eivät kuitenkaan ole suhtautuneet suopeasti mod-piireihin, ja varsinkin Nintendo on yrittänyt estää mod-piirien käyttöä Wii-konsolissa tekemällä laitteeseen jatkuvasti pieniä muutoksia, jotka hankaloittavat mod-piirien asennusta.
Nyt Nintendo on jälleen iskenyt modaajia vastaan, kun se toi Australiassa myyntiin uusilla sisuskaluilla varustetun Wiin, johon nykyiset mod-piirit eivät näytä kelpaavan. Nintendon tekemän rautauudistuksen myötä aiempien mallien kaksi DVD-asemaa ohjaavaa piiriä on uudessa mallissa yhdistetty samaksi piiriksi, jonka vuoksi nykyiset mod-piirit eivät näytä enää kelpaavan konsolin modaamiseen.
Modaajat eivät ole kuitenkaan antaneet periksi, vaan Wiikey-nimisen mod-piirin kehittäjät ovat parhaillaan selvittämässä sitä, miten uuden rautaversion modaaminen onnistuisi parhaiten.
Toistaiseksi rautauudistuksen kokeneita Wii-konsoleita on näkynyt ainoastaan Australiassa, mutta todennäköisesti samaiset laitteet tulevat myyntiin myös muille markkina-alueille lähitulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.