Yksityisten trakkereiden invitejä myydään verkkohuutokaupoissa

Kaarlo Räihä
8. joulukuuta, 2008 18:24

Internetistä löytyy runsaasti erilaisia Torrent-trakkereita, joista osa on kaikille avoimia ja toiset vaativat erillisen kutsun eli inviten ennen kuin niiden tarjontaan pääsee tutustumaan.
Tunnetuimpien yksityisten trakkereiden invitet ovat haluttua tavaraa, ja niitä on kyselty trakkereiden muilta käyttäjiltä esim. IRC:in tai keskustelufoorumeiden kautta. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, sillä tiettyjen trakkereiden invitet ovat hiljalleen päätymässä myös internetissä toimivien verkkohuutokauppojen tarjontaan.
Yksityisille trakkereille pääsyä halajavat tahot voivat ostaa itselleen pääsyn esim. eBayn kautta, josta uutisen kirjoitushetkellä löytyi mm. Torrentleech.org- ja torrent-damage.net-sivustojen invitejä. Torrentleech.org-sivustolle pääsy maksaa 29,95 dollaria ja torrent-damage.net-sivuston kohdalla huutohinta alkaa puolestaan 9,99 dollarista.
Monien trakkereiden omistajat eivät kuitenkaan sulata kyseistä käytäntöä, vaan esim. Waffles.fm- ja what.cd-sivustojen ylläpitäjät ovat potkineet pois käyttäjiä, jotka ovat myyneet invitejä. Kutsuja myyneiden tahojen lisäksi myös kutsun ostaneet henkilöt ovat lentäneet ulos kyseisiltä sivustoilta, joten kaupankäynnissä kannattaa olla huolellinen.
Suomalaisista verkkohuutokaupoista ei pikaisella silmäyksellä löytynyt yhtään inviteä, joten ainakin toistaiseksi Suomessa toimivat verkkohuutokaupat eivät ole tarjonnan osalta paras paikka oman inviten ostamiselle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.