BitTorrentin mediakauppa suljettiin

Kaarlo Räihä
7. joulukuuta, 2008 12:02

BitTorrent-ohjelman kehityksestä vastaava BitTorrent Inc. on sulkenut viime vuoden helmikuussa avatun mediakauppansa.
BitTorrent Entertainment Network -nimellä tunnettu kauppapaikka suljettiin varajohtaja Simon Morrisin mukaan siksi, että yritys haluaa jatkossa keskittyä ainoastaan ydinosaamiseensa, jonka lisäksi kauppapaikan pyörittäminen oli yritykselle tappiollista toimintaa, joten toiminnan jatkamista ei nähty taloudellisesti järkevänä ratkaisuna.
Jatkossa yritys aikoo siis keskittyä ainoastaan BitTorrent-ohjelmiensa ja aiemmin esitellyn Bittorrent DNA -tekniikan hiomiseen. Yritys tekee myös yhteistyötä eri tahojen kanssa, jotta torrent-lataukset onnistuisivat tietokoneiden lisäksi muillakin vekottimilla, kuten NAS-laitteilla.
BitTorrent Entertainment Network on korvattu Ask.com-sivuston tekniikkaa hyödyntävällä hakusivustolla, jonka avulla kuluttajat voivat etsiä torrent-tiedostojen lisäksi myös muuta web-sisältöä.
BitTorrent Entertainment Network myi kuluttajille DRM-suojattua sisältöä, mutta toistaiseksi BitTorrent Inc. ei ole paljastanut, että tullaanko myös DRM-palvelimet sulkemaan tulevaisuudessa, jolloin kuluttajien ostaman sisällön toistaminen hankaloituisi huomattavasti. Toistaiseksi palvelusta ostettujen videoiden katselu onnistuu kuitenkin vielä ilman ongelmia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.