PS3:lla paras suorituskyky Blu-ray-soittimien testeissä

Kaarlo Räihä
6. joulukuuta, 2008 18:37

Sonyn Playstation 3 -pelikonsolilla voi pelien pelaamisen lisäksi mm. katsella Blu-ray-elokuvia. Pelikonsolin suhteellisen edullisen hinnan myötä kyseinen laite on edelleen hinta/laatu-suhteelta paras Blu-ray-soitin, jonka osoittivat myös Blu-ray.com-sivuston tekemät testit Blu-ray-soittimien suorituskyvystä.
Sivuston testeissä mitattiin mm. soittimien käynnistysaikoja, eri elokuvien latausaikoja ja erilaisten Java-sovelusten suoritusaikoja. Sonyn konsoli voitti yhtä testiä lukuun ottamatta sivuston kaikki testit. Välimatka muihin soittimiin venyi erityisen suureksi Java-sovelluksia testatessa, kun Sonyn pelikonsoli keräsi keskimäärin noin neljä kertaa korkeammat pisteet kuin mitä seuraavaksi tullut soitin sai.
PS3 oli testeissä nopein soitin käynnistymään ja myös BD+-suojauksella että BD-J-ominaisuuksilla varustetut elokuvat käynnistyivät nopeiten PS3:lla. Ainoa testi, jossa PS3 hävisi muille soittimelle oli erikoisominaisuuksia sisältämättömän elokuvan lataaminen, joka sujui nopeammin LG:n BD300-soittimelta sekä Sonyn BDP-S350- että BDP-S550-soittimilta.
Huonoiten testeissä pärjäsi Sharpin HP21U-soitin, joka kärsii erityisesti Java-suorituskyvyn puutteesta. Pahimmillaan HP21U:lla kestää Blu-ray-elokuvan käynnistäminen jopa yli kaksi minuuttia, jos elokuva käyttää BD+-suojauksia. Samaisen elokuvan käynnistäminen PS3:lla kestää puolestaan 38 sekuntia, joten soittimien suorituskyvyissä on suuria eroja.
Testin toiseksi nousee LG:n BD300, joka voittaa muut Stand-alone-soittimet elokuvien latausajoissa ja Java-suorituskyvyssä. Testejä varten kaikkiin soittimiin oltiin päivitetty viimeisin saatavilla oleva firmware-päivitys. Testin tulokset saattavat muuttua tulevaisuudessa, kun soittimet saavat tuoreempia firmware-päivityksiä, mutta PS3:n ylivalta testeissä jatkunee vielä pitkään.
Blu-ray.com-sivuston testissä olivat mukana seuraavat Blu-ray-soittimet:
Sony PS3 40GB ja 80GB kiintolevyllä varustetut mallit
Insignia NS-2BRDVD
LG BD300
Olevia BD100
Panasonic DMP-BD35
Panasonic DMP-BD55
Pioneer BDP-51FD
Pioneer Elite BDP05FD
Samsung BD-P2500
Sharp HP21U
Sony BDP-S350
Sony BDP-S550

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.