Atarin johtajat pitävät käytettyjen pelien myyntiä haitallisena peliteollisuudelle

Kaarlo Räihä
5. joulukuuta, 2008 23:46

Käytettyjen tietokone- ja konsolipelien myynti on ollut yleistä useiden vuosien ajan, sillä täysihintaisten uusien pelien ostaminen ei sovi kaikkien lompakoille.
Pelien julkaisijoille ja kehittäjille pelien jälleenmyynti ei kuitenkaan tuo rahaa, jonka takia monet pelitalot ovat alkaneet miettiä keinoja, joiden avulla pelien jälleenmyyntiä voidaan hankaloittaa.
Nyt jälleenmyytyjen pelien ongelmasta ovat kommentoineet pelijätti Atarin johtajat, joiden mukaan käytettyjen pelien jälleenmyynti on ollut erittäin kivuliasta peliteollisuudelle, koska pelien julkaisijat eivät saa jälleenmyynneistä erillisiä korvauksia.
Atarin toimitusjohtaja David Gardner sanoo kuitenkin, että käytettyjen pelien kauppaaminen on kuluttajien oma valinta, eikä tätä yritetä estää. Atarilla aiotaan kuitenkin puuttua tilanteeseen jatkossa siten, että uusia pelejä suunnitellessa näihin peleihin tullaan lisäämään ominaisuuksia, joiden takia pelaajat eivät haluaisi luopua kyseistä peleistä lainkaan.
Gardnerin mukaan yksi tapa on online-sisältöön panostaminen, jolloin peliin tulee julkaisun jälkeen jatkuvasti uutta sisältöä, jolloin pelaajat eivät halua myydä peliään eteenpäin. Atarin Phil Harrison painotti puolestaan yhteisöllisyyden merkitystä peleissä, joten molemmista kohdista saattaa tulla jatkossa tärkeä osa Atarin pelejä.
Harrison uskoo myös fyysisten pelikopioiden katoavan kokonaan tulevaisuudessa. Harrisonin mukaan maapallolle on juuri syntymässä uusi sukupolvi ihmisiä, jotka eivät tule koskaan ostamaan fyysisiä mediatuotteita, kuten CD- tai DVD-levyjä, vaan mediasisältönsä kyseinen sukupolvi tulee hankkimaan erilaisten nettipalveluiden kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.