RIAA haastoi vakavasti sairaan teinin - syyttä

Matti Robinson
3. joulukuuta, 2008 15:55

Aiemminkin erikoisista ja epäonnistuneista oikeustempauksista tunnettu RIAA on tehnyt emämokan. Tekijänoikeuslobbarit haastoivat 19-vuotiaan haimatulehduksesta kärsivän ja sen takia sairaalahoidossa olevan amerikkalaisteinin oikeuteen. Tytölle rapsahti heti alkutekijöiksi lähes 8 000 dollarin sakot. Sakot tulivat, koska tyttö ei puolustanut itseään oikeudessa ja täten määrättiin maksamaan sakot piratismista.
Elinluovuttajaa odottavaa, vakavasti sairasta Ciara Sauroa syytetään 10 musiikkikappaleen levityksestä internetissä. Tyttö kiistää epäreilut syytökset, "Katsokaa mistä musiikit on ladattu ja näette etten se ole minä". 100 000 dollaria lääkkeistä ja sairaalahoidosta tähän mennessä maksanut äiti ei voi käsittää RIAA:n rahanhimoa, "Haluatteko kuulla totuuden? Saan 8.25 dollaria tunnilta palkkaa. Tyttäreni ei voi käydä töissä. Hän on erittäin sairas. Mitä minun pitäisi tehdä?"
Aiemmin RIAA on haastanut tai yrittänyt haastaa oikeuteen muun muassa kuolleita naisia, kahdeksanvuotiaita lapsia, tulostimia ja 90-vuotiaita isoäitejä.
Asiasta raportoinut lehti kertoi nettisivuillaan ettei RIAA:ta ole tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.