Raha liikkuu PC-raudassa

Matti Robinson
1. joulukuuta, 2008 10:50

Jon Peddie Research -tutkimusyhtiön mukaan pelikonsolimarkkinat eivät pysty kilpailemaan PC-pelaamiseen tarkoitettujen komponenttien rahavirran kanssa. Yhtiön mukaan tänä vuonna kulutetaan pelitietokoneisiin yli 20 miljardia dollaria. Tämä on huomattavasti enemmän kuin pelikonsoleiden yhteenlaskettu myynti.
Yhtiön mukaan taloustaantuma ei vaikuta niin paljoa PC-rautaan kuin pelikonsoleihin. Tasaista kasvua on odotettavissa vuosi vuodelta ja vuonna 2012 JPR ennakoi tietokonekomponenttejen ja -lisälaitteiden myyvän yli 34 miljardin dollarin arvosta.
Myyntilukemien ulkopuolelle jäävät ohjelmistot - tai tässä tapauksessa pelit - jotka myyvät konsoleille huomattavasti paremmin. PC-pelaajat kuluttavat peleihin huomattavasti vähemmän rahaa kuin konsolipelaajat, johon osasyynä nähdään PC-pelaajien korkeampi peliuskollisuus, jolloin muutamaa ostettua peliä pelataan useampia vuosia esimerkiksi verkossa.
Jon Peddie huomautti myös, että jokainen PC-pelaaja ei osta useiden tuhansien pelikonetta, vaan pelaajia löytyy jokaisesta tietokonesegmetistä - kasvua on havaittu myös peliläppäreiden osalta.
AfterDawn.com:n Laitevertailusta löytyy kattava määrä tietokonekomponentteja, pelikonsoleita ja sekä PC- että konsolipelejä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.